Dobro došli u grad majstora

Obilježili

Majstori

Zahvaljujući svojem geografskom položaju Trogir je od pamtivijeka bio idealno mjesto za život. S prirodno zaštićenom lukom, brojnim izvorima pitke vode, plodnim tlom u zaleđu grada te s kamenom iz lokalnih kamenoloma Trogir je neprekinuto nastanjen već više od 3600 godina. Ovaj nadahnjujući mediteranski grad još je od vremena starih Grka privlačio brojne majstore koji su ovdje živjeli i stvarali. Razni umjetnici ovdje su pronašli inspiraciju i ostavili brojne tragove svojeg djelovanja.

Trogir je grad majstora, grad koji nas polako, ali uvjerljivo, uvlači u začarani labirint ljepote, u uske kamene uličice sazdane od žutoga glatkog kamena, toplih boja poslijepodnevnog sunca. Ovaj je grad majstora svoju priču započeo portalom Majstora Radovana, Muscardellom, Alešijem, Firentincem, Duknovićem i Blažom Jurjevom Trogiraninom. Ti majstori označili su prekretnicu u povijesti Trogira, smjestivši ga u sam svjetski umjetnički vrh.

Pročitaj više

Majstor
Majstor
Majstor
Majstor
trogir-virtual-tour

Virtualna šetnja

Istražite Trogir, sve njegove jedinstvene znamenitosti i skrivene pitoreskne uličice kroz virtualnu šetnju!

Šetnja 360°

trogir-virtual-tour

Trogir Outdoor Festival

Iskusite aktivan odmor u Trogiru tijekom svibnja, uz Trogir Outdoor Festival s raznolikim utrkama, triatlonom i jedrenjem.

Posjeti stranicu

Poveži se na društvenim mrežama

Objavite svoju omiljenu uspomenu i označite nas s #markedbymasters.

social-image
social-image
social-image
logo-tzlogo-tzlogo-tz