Nautika

Trogir je destinacija koju karakterizira niz prirodnih, kulturnih i povijesnih znamenitosti.

Mirne uvale, netaknuti otoci i otočići u trogirskom arhipelagu privlače brojne nautičare i ljubitelje jedrenja koji su zadivljeni spojem kulturnih znamenitosti, profinjenih gastro doživljaja i prirodnih ljepota. Zbog svog jedinstvenog položaja i razvijene nautičke infrastrukture, Trogir je pravi nautički raj, te od 2022. godine nosi titulu “Najbolja hrvatska nautička destinacija“.

Zahvaljujući mediteranskoj vegetaciji, blagoj klimi i prekrasnim plažama u skrovitim uvalama, otok Čiovo pruža pregršt mogućnosti za jedrenje, rekreaciju, zabavu i odmor.

Na Čiovu se nalazi ACI marina Trogir koja je otvorena tijekom cijele godine i mostom povezana sa starom povijesnom jezgrom. U sklopu marine nalaze se kafići, restorani, charter agencije i fitness centar, što je čini idealnim mjestom za početak Vašeg putovanja idiličnim trogirskim arhipelagom.

Otoci Drvenik Veliki i Drvenik Mali posebno su privlačni i zanimljivi turistima zbog svoje netaknute prirode, prekrasnih uvala i plaža. Ukoliko trebate pobjeći od užurbane svakodnevice, izlet na ove otoke obnovit će vaš duh i tijelo. Usidrite se u jednoj od uvala i uživajte u mirisima prirode i pogledu na kristalno plavo more.

Drvenik Veliki udaljen je samo 8 nautičkih milja od Trogira i okružen je s nekoliko manjih otočića.

Drvenik Veliki je jedino naseljeno mjesto na otoku u kojemu se nalazi marina za nautičare. Druga pogodna sidrišta su u uvali Grabula i Solinska na jugu. Najposjećenija plaža nalazi se kod otoka Krknjaši, poznata i kao Plava laguna. Na plaži se nalazi i nekoliko restorana u kojima možete kušati svježe pripremljene riblje specijalitete.

Drvenik Mali je otok razvedene obale, a plitko more čini ga vrlo pogodnim za ribolov. Netaknuta priroda, prekrasne plaže i mirno okruženje idealni su za miran i intiman odmor.

logo-tzlogo-tzlogo-tz