05.07.-10.09.2023.

Trogir

53. Trogirsko kulturno ljeto

Miris mora, visoke temperature, rashlađena pića i odlična zabava idu jedno s drugim, zar ne?

Upravo zato je tu koncept Trogirsko kulturno ljeto, kojeg sačinjava preko 60 događanja u periodu od početka srpnja do početka rujna koji će se održavati na različitim lokacijama u gradu. Ovogodišnje izdanje Trogirskog kulturnog ljeta obilježeno je sadržajem visoke kvalitete i raznolikosti koji će zadovoljiti baš svačiji ukus.

Program započinje 5. srpnja svečanim otvorenjem i glazbenim spektaklom „Vinko Coce – Dalmacija, more, ja i ti“ kojeg ove godine posvjećujemo legendarnom trogirskom slavuju Vinku Coci, te obilježavamo 10 godina od rastanka sa istaknutim dalmatinskim tenorom.

Nakon otvorenja očekuje nas dugačka lista festivala, izvedbi i izvođača koji će lokalcima i njihovim gostima omogućiti nezaboravne ljetne večeri. Od poznatih imena domaće glazbene scene očekuje nas Doris Dragović, Jole, Crvena Jabuka, Dalmatino & Cambi, Adi Šoše & Matija Cvek te Zlatko Pejaković.

Ljubitelji ozbiljne umjetnosti mogu uživati u programu Opere Selecte, jednog od najpoznatijih festivala klasične i operne glazbe u Europi koji ove godine obilježava svoje 15. izdanje. Osobe živahnijeg duha pronaći će se u nastupima najpoznatijih imena domaće i regionalne scene koji svoje umijeće dijele na urbanom Kula Kula Festivalu, pa nas tako ove godine očekuje Prljavo kazalište, Konstrakta i Zemlja Gruva, Who see & Kiril Džajkovski, Halid Bešlić, Parni Valjak te brojni drugi.

Ove godine pod zidinama kule Kamerlengo slavimo i 10. izdanje Moondance Festivala, jednog od vodećih underground techno festivala u regiji na kojem nas očekuje više od 20 međunarodnih, regionalnih i domaćih live i DJ izvođača.

Trogirski glazbenici
Klapa Trogir
Narodna glazba Trogir

Jedinstveni doživljaj autentičnih melodija mediterana omogućit će izvedbe Klape Trogir, te nastupi Trogirskih glazbenika koji će spojem vokala i instrumenata osvojiti srca ljubitelja klasične glazbe. Uz to organizirano je i nekoliko ribarskih fešti, kada se po ulicama grada i okolnim mjestima pripremaju riblji specijaliteti popraćeni zabavnom glazbom i atmosferom.

Bokun festivala
Predstava "Dejt"
Modna revija

Kula Kamerlengo i Park Malarija ovoga će ljeta postati svojevrsne otvorene pozornice na kojima će, uz kino projekcije, nastupati i brojna poznata lica iz svijeta kazališta, pa tako odrasle očekuju predstave „Ljubav na prvi pogled“ sa Zijadom Gračić i Matijom Prskalo, „Zakon Zagore“ u režiji Ivana Lea Leme, „Sretna ne bila“ kazališta PlayDrama, te ostale izvedbe kako za odrasle, tako i za djecu.

Ljeto završavamo već poznatim Bokun festivalom koji pod sloganom „Kultura narodu!“ promiče klasike iz svijeta filma i umjetnosti.

Pridružite nam se i ove godine i uživajte u melodijama ljeta.

Preuzmite program 53. Trogirskog kulturnog ljeta


Program 53. Trogirskog kulturnog ljeta

Zapratite nas i na društvenim mrežama

logo-tzlogo-tzlogo-tz