28.04.2024.

20:00

Kantun Kulture

“Tere i Luce” Kazališna predstava

28.4.2024. | 20:00h | KANTUN KULTURE

Žanrovski bogata, pitka i intrigantna u sadržaju, visprena u dijalogu i prepoznatjiva u likovima, „Tere i Luce“ govori o nama danas i, kao svaka dobra komedija, pruža nam ogledalo.
Tere i Luce nas izazivaju da se suočimo ne samo sa samima sobom, već i s pitanjem kako društvo i njegove vrijednosti utječu na nas i naše osobne vrijednosti, stavove, principe i odluke. Ako je društvo „proklizalo“, koliko daleko se mi osobno usudimo ići? Mislimo li da i mi imamo pravo zaći u crnu ili bar sivu zonu ako se društvo urušilo i ako u njemu prevladavaju takvi primjeri koji za sobom ne povlače nikakvu odgovornost? Pomislimo li „Zašto ne bih onda i ja…?“ dok ideali umiru sami i zaboravljeni, baš poput gospodina Zvonimira.
Uz protupitanje: „Zašto si Tere i Luce, hrvatske Thelma i Louise, dvije obične žene u potrazi za srećom u urušenom društvu u kojemu imaju malo šanse, ne bi tu šansu povećale…? Kad već sve ide k vragu…“
„Tere i Luce“ inspirirane su neizvođenim tekstom „No good deeds…“ S. Evansa koji je u potpunosti adaptiran za Hrvatsku .
Sve počinje jednog kišnog jutra koje je trebalo biti obično, kao i sva prije njega, ali to je jutro zauvijek promijenilo njihove živote.
Tere i Luce donose nesvakidašnju odluku.
A što biste Vi učinili?

CIJENA ULAZNICE: 14€

Tereza Roše: Anja Šovagović – Despot
Lucija Bambula: Nataša Janjić – Medančić

Glasovi:
Filip Juričić
Kruno Belko
Marko Torjanac

Redatelj, prevoditelj,
autor adaptacije i scenograf: Marko Torjanac
Pomoćnik redatelja
i autor video materijala: Borna Tomić
Izbor kostima: Đurđa Janeš
Oblikovatelj rasvjete i zvuka: Darko Crnčević
Fotografkinja: Ines Novković
Dizajner: Tomislav Veltruski
Producent: Marko Torjanac

Zahvaljujemo Alfiju Kabilju, Renati Britvić, Emilu Vukovu i Croatia recordsu na dopuštenju da u predstavi izvodimo njihovo djelo.

Majstori scene: Jadranko Herceg, Petar Kinđerski
Majstori rasvjete i tona: Darko Crnčević, Borna Tomić
Garderoba i rekvizita: Monika Horvat, Ana Vukoja

Zapratite nas i na društvenim mrežama

logo-tzlogo-tzlogo-tz