22.05.2024.

11:00

KANTUN KULTURE

PRIČA O KAPETANU KUKI

22.5. | 11:00h | KANTUN KULTURE

Petar Pan simbol je djetinjstva koje nikada ne prestaje. No priča o Petru Panu kao vječitom dječaku ujedno je i priča o kapetanu Kuki. Odnosno priča o svim “babama rogama” i negativcima koji su nam dječju avanturu odrastanja  svojim preprekama u svijetu mašte činili zanimljivijom i smislenom. Jer, pobijedivši ih, zaustavili smo zlo! Zato je splitski Teatar danSing u središte svoje najnovije produkcije odlučio postaviti najkarikaturalnijeg literarnoga negativca, kapetana Kuku.

On je višeslojna osoba: zastrašujući, ali je i plačljivac, kukavica i tragikomičan lik. I u samoj priči – rezultat dječjeg snoviđenja. Dimenziju  mističnosti daruje mu stvarni susjed Petra Pana koji je Petru i ekipi iz ulice užasno tajnovit. A svi znamo da smo u djetinjstvu, kao i naša djeca danas, imali bar jednoga takvog lika u portunu, susjednoj zgradi ili u ulici koji nam je svojim neobičnim ponašanjem raspirivao maštu i poticao na rasvjetljavanje misterija…

Mladi polaznici splitskog Teatra danSing već četrnaest godina svojim plesnim, glazbenim, pjevačkim i glumačke vještinama oblikuju obrade svjetski poznatih priča, kao što su Oliver Twist, Billy Elliot, Romeo i Julija, Naša Annie, Trnoružica, Pepeljuga, Orašar… a u svibnju 2024. svom će repertoaru dodati i priču o kapetanu Kuki i Petru Panu, s kojom odmah nakon premijere stižu i u Kantun kulture!

Autorski tim:

–        Koreografija i režija: Bruna Reić

–        Glazbeni voditelj: Franko Bonacci (Ivana Šutić)

–        Scenarij: Nataša Božinović

–        Dramski voditelj: Denis Tomić

–        Majstor rasvjete: Joško Milun (Srđan Barbarić)

Zapratite nas i na društvenim mrežama

logo-tzlogo-tzlogo-tz