19.02.2024.

Trogir se predstavio na turističkom sajmu f.re.e. u Münchenu

Turistička zajednica grada Trogira i ove je godine sudionik najvećeg sajma putovanja i zabave u Bavarskoj – f.re.e. München. U suradnji sa ID Riva Tours, jednim od najpoznatnijih njemačkih turoperatora, od 14. do 18. veljače 2024. godine predstavljena je turistička ponuda na jednom od najvažnijih emitivnih turističkih tržišta.

Važnost sudjelovanja na ovom sajmu proizlazi iz činjenice da su gosti iz njemačke ostvarili preko 90.000 noćenja u Trogiru u 2023. godini, čineći njemačko tržište drugo po brojnosti u ukupnoj statistici. Na najvećem bavarskom sajmu s preko 160 000 posjetitelja te oko 900 izlagača iz 60 zemalja, Trogir je potencijalnim posjetiteljima i njemačkim partnerima predstavio brojne kulturne, gastronomske, nautičke i zabavne programe.

U suradnji sa ID Riva Tours, koja je jedna od najreprezentativnijih europskih turističkih agencija u nautici, Trogir je predstavljen kao neizostavna polazna točka kružnih putovanja njihovih brodova. O uspjesima Trogira u segmentu nautike dovoljno govori činjenica je na Danima hrvatskog turizma proglašen najboljom destinacijom nautičkog turizma u Hrvatskoj u 2022. godini.

Ove je godine, osim u nautici, Trogir dodatno učvrstio svoj položaj kao destinacija s jedinstvenim gastronomskim sadržajem. Društvo Kameni cvit Trogir na međunarodni je sajam zapakiralo gotovo 3.000 trogirskih rafijola koje su, zajedno sa protivnim materijalima, podijelili posjetiteljima u sklopu štanda HTZ-a.

Ovogodišnjim izlaganjem turističke vrijednosti Trogira na f.re.e. sajmu u Münchenu stvara se kontinuiranost u djelovanju na njemačkom emitivnom tržištu, a dodatnim sadržajima, prezentacijama i degustacijama napravljen je iskorak u promotivnim aktivnostima kojima se nastoji učvrstiti, ali i povećati značaj Trogira kao turističke destinacije te privući potencijalne posjetitelje.

Zapratite nas i na društvenim mrežama

logo-tzlogo-tzlogo-tz