19.02.2024.

Trogir se predstavio na turističkom sajmu f.re.e. u Münchenu

Turistička zajednica grada Trogira i ove je godine sudionik najvećeg sajma putovanja i zabave u Bavarskoj – f.re.e. München. U suradnji sa ID Riva Tours, jednim od najpoznatnijih njemačkih turoperatora, od 14. do 18. veljače 2024. godine predstavljena je turistička ponuda na jednom od najvažnijih emitivnih turističkih tržišta.

Važnost sudjelovanja na ovom sajmu proizlazi iz činjenice da su gosti iz njemačke ostvarili preko 90.000 noćenja u Trogiru u 2023. godini, čineći njemačko tržište drugo po brojnosti u ukupnoj statistici. Na najvećem bavarskom sajmu s preko 160 000 posjetitelja te oko 900 izlagača iz 60 zemalja, Trogir je potencijalnim posjetiteljima i njemačkim partnerima predstavio brojne kulturne, gastronomske, nautičke i zabavne programe.

U suradnji sa ID Riva Tours, koja je jedna od najreprezentativnijih europskih turističkih agencija u nautici, Trogir je predstavljen kao neizostavna polazna točka kružnih putovanja njihovih brodova. O uspjesima Trogira u segmentu nautike dovoljno govori činjenica je na Danima hrvatskog turizma proglašen najboljom destinacijom nautičkog turizma u Hrvatskoj u 2022. godini.

Ove je godine, osim u nautici, Trogir dodatno učvrstio svoj položaj kao destinacija s jedinstvenim gastronomskim sadržajem. Društvo Kameni cvit Trogir na međunarodni je sajam zapakiralo gotovo 3.000 trogirskih rafijola koje su, zajedno sa protivnim materijalima, podijelili posjetiteljima u sklopu štanda HTZ-a.

Ovogodišnjim izlaganjem turističke vrijednosti Trogira na f.re.e. sajmu u Münchenu stvara se kontinuiranost u djelovanju na njemačkom emitivnom tržištu, a dodatnim sadržajima, prezentacijama i degustacijama napravljen je iskorak u promotivnim aktivnostima kojima se nastoji učvrstiti, ali i povećati značaj Trogira kao turističke destinacije te privući potencijalne posjetitelje.

Zapratite nas i na društvenim mrežama

Ostale novosti

Održan prvi ciklus radionica projekta CReAIT – stvaranje recepata za pristupačni i inkluzivni turizam

09.04.2024.

Održan prvi ciklus radionica projekta CReAIT – stvaranje recepata za pristupačni i inkluzivni turizam

U sklopu projekta CReAIT – stvaranje recepata za pristupačni i inkluzivni turizam održan je prvi ciklus radionica za ključne dionike – predstavnike javnog, privatnog sektora, obrazovnih ustanova i udruga. Trening-radionice održale su prof. dr. Smiljana Pivčević i doc. dr. Ljiljana Najev Čačija stručnjakinje u području turizma, osobito u kreiranju inovativnih pristupa razvoju turizma. Dvodnevna radionica […]

𝐑𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐳𝐚 𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢𝐤𝐞 𝐮 𝐭𝐮𝐫𝐢𝐳𝐦𝐮 – 𝐨𝐬𝐦𝐢𝐬̌𝐥𝐣𝐚𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐫𝐣𝐞𝐬̌𝐞𝐧𝐣𝐚 𝐳𝐚 𝐢𝐧𝐤𝐥𝐮𝐳𝐢𝐯𝐧𝐢 𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐬𝐭𝐮𝐩𝐚𝐜̌𝐧𝐢 𝐭𝐮𝐫𝐢𝐳𝐚𝐦

25.03.2024.

𝐑𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐳𝐚 𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢𝐤𝐞 𝐮 𝐭𝐮𝐫𝐢𝐳𝐦𝐮 – 𝐨𝐬𝐦𝐢𝐬̌𝐥𝐣𝐚𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐫𝐣𝐞𝐬̌𝐞𝐧𝐣𝐚 𝐳𝐚 𝐢𝐧𝐤𝐥𝐮𝐳𝐢𝐯𝐧𝐢 𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐬𝐭𝐮𝐩𝐚𝐜̌𝐧𝐢 𝐭𝐮𝐫𝐢𝐳𝐚𝐦

U četvrtak i petak (28. i 29. ožujka), u novom edukacijsko-kulturnom centru Kantun kulture Trogir, održat će se dvije trening – radionice u sklopu CReAIT projekta, financiranog kroz program INTERREG Italija – Hrvatska, a namijenjenog osmišljavanju rješenja za inkluzivni i pristupačni turizam. U tu svrhu kreirane su trening – radionice kako bi se dionike u […]

Natječaj za izbor najljepše okućnice i balkona u 2024. godini na području grada Trogira.

25.03.2024.

Natječaj za izbor najljepše okućnice i balkona u 2024. godini na području grada Trogira.

Turistička zajednica grada Trogira objavila je Natječaj za izbor najljepše okućnice i balkona u 2024. godini na području grada Trogira. Ovim putem zahvaljujemo svim našim mještanima i prošlogodišnjim pobjednicima koji ulažu svoje vrijeme i trud u uređenje svojih okućnica, balkona, vrtova i prozora te tako pridonose estetskoj prezentaciji našega grada. Vaši su cvjetni aranžmani, sadnice […]

logo-tzlogo-tzlogo-tz