05.02.2024.

Trogir se predstavio na najvećem turističkom sajmu u Švicarskoj – FESPO Zürich

Hrvatska je zemlja – partner ovogodišnjeg izdanja najvećeg turističkog sajma u Švicarskoj – FESPO Zürich. Tom prigodom, Turistička zajednica grada Trogira u suradnji sa suizlagačem I.D. Riva Tours GmbHT na štandu Hrvatske turističke zajednice ove je godine bila sudionik ovog sajma koji se održao od 1. – 4. veljače 2024. godine u Zürichu.
Riječ je o prestižnom i najznačajnijem turističkom sajmu u Švicarskoj fokusiranom na europske destinacije, a koji je kroz nekoliko dana posjetilo više od 40 000 posjetitelja. Hrvatska je kao zemlja – partner u središtu pozornosti na atraktivnom štandu predstavila svoju kulturnu i gastronomsku autentičnost te bogatu prirodnu i povijesnu baštinu.

U okviru promidžbenih aktivnosti u Švicarskoj, Trogir je imao priliku predstaviti bogatu povijest i graditeljsko umijeće koji čine temelj kulturne turističke ponude i zbog koje je gradska jezgra u cijelosti uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine, te prirodne ljepote, plaže, gastro ponudu i manifestacije koje omogućuju uživanje u rekreativnim i zabavnim turističkim aktivnostima.

Švicarsko turističko tržište posljednjih godina bilježi trend rasta, a njihove preferencije u fokus stavljaju kvalitetu i raznolikost turističke ponude. Stoga su provedene promotivne aktivnosti na Švicarskom tržištu vrlo važne za predstavljanje Trogira kao atraktivne turističke destinacije i privlačenje potencijalnih posjetitelja veće platežne moći.

Zapratite nas i na društvenim mrežama

logo-tzlogo-tzlogo-tz