27.11.2023.

Trogir se predstavio na Međunarodnom turističkom sajmu TT WARSAW

Turistička zajednica grada Trogira u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Okrug ove je godine bila sudionik 29. izdanja Međunarodnog sajma turizma i putovanja (TT Warsaw) koji se održao od 23. – 25. studenog 2023. godine u Varšavi.

Riječ je o vrlo prestižnom i najznačajnijem turističkom sajmu u Poljskoj, ali i u Europi. Kroz nekoliko dana, sajam posjeti više od 20 000 posjetitelja koji se imaju priliku upoznati sa najnovijim turističkim trendovima na tržištu te širokim rasponom inovativnih turističkih usluga i proizvoda. Izlagači turističkog sajma zastupaju svaki element turističkog sektora, od putničkih agencija, hotelijera, avio kompanija, tour operatora, prijevoznika, tehnološkog sektora i medija, pa do predstavljanja turističkih destinacija, država, regija i gradova iz cijeloga svijeta.

U okviru promidžbenih aktivnosti u Poljskoj, koja je i ujedno i najznačajnije turističko tržište za Trogir, u velikom i modernom opremljenom kongresno – sajamskom centru PTAK Warsaw, Grad Trogir imao je imao je priliku predstaviti širok spektar turističkih proizvoda koje nudi svojim posjetiteljima. Vizualnim medijima, elementima brendinga i brošurama posjetiteljima je dočarana bogata povijest i graditeljsko umijeće koje čine temelj kulturne turističke ponude gradske jezgre i zbog koje je u cijelosti uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine, te prirodne ljepote, plaže, gastro ponudu i manifestacije koje omogućuju uživanje u rekreativnim i zabavnim turističkim aktivnostima.

Provedene promotivne aktivnosti na Poljskom tržištu dodatno će ojačati i učvrstiti poziciju te ugled koji Grad Trogir i Hrvatska kao turističke destinacije imaju među stanovništvom. Poljaci su narod koji već godinama u strukturi turista dominira u Trogiru, a sudjelovanje na ovom sajmu omogućilo je predstavnicima Grada Trogira i Turističke zajednice predstavljanje ponude potencijalnim posjetiteljima te umrežavanje i stvaranje poslovnih kontakata sa turističkim liderima na poljskom i tržištu ostalih zemalja svijeta, kao i razmjenjivanje ideja, iskustava te primjera dobre prakse.
Uspješnim nastupom na ovom sajmu dočarano je kulturološko i prirodno bogatstvo grada te  značaj koji poljsko tržište ima na našem području.

Zapratite nas i na društvenim mrežama

logo-tzlogo-tzlogo-tz