19.02.2024.

Trogir predstavljen na Hrvatskoj večeri u Münchenu

U Münchenu je u srijedu, 14.2.2024. godine održana Hrvatska večer u prostorijama Münchner Merkur Media Grupe u organizaciji I.D. Riva Tours GmbH. 
Turistička zajednica grada Trogira imala je priliku predstaviti posebnosti grada Trogira zaviše od 300 čitatelja, gostiju i predstavnika medija u sjedištu Merkur Media Grupe, jedne od najpoznatijih njemačkih medijskih kuća. Münchner Merkur Media Group ima kroz svoje tiskano izdanje dnevnih novina više od 900 tisuća čitatelja na području Bavarske i Njemačke dnevno te više od 10 milijuna online čitatelja dnevno.

Nakon video projekcija turističkih znamenitosti, brandinga grada majstora i nautičke vrijednosti koju Trogir posjeduje, posjetiteljima su članovi Društva Kameni cvit iz Trogira podijelili najpoznatiju trogirsku slasticu – Rafijol, a sve je pratio i nastup mandolinskog sastava „Rovinjež“.
Uz osobni pristup i zanimljivu prezentaciju prikazani su ključni atributi na kojima Trogir gradi i kontinuirano unaprjeđuje svoju turističku ponudu i njeguje tradicijske vrijednosti počevši od kulture, nautike te nematerijalne baštine i posebnosti kojih Trogir ima napretek. 


Osim toga, uz Trogir UNESCO biser, na Hrvatskoj večeri u Munchenu prezentirali su se TZ Splitsko-dalmatinske županije, Grad Makarska, Bol te ID Riva Tours koji su svojim prezentacijama, nastupima i degustacijama autohtonih proizvoda zajedno upotpunili doživljaj i dočarali kvalitetu i raznolikost prirodne, kulturne i povijesne baštine obalnog područja srednje Dalmacije.

Večer i prezentacije su svojim prisustvom uveličali redom ministrica turizma Republike Hrvatske Nikolina Brnjac, generalni konzul RH u Münchenu Vladimir Duvnjak, voditeljica ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu Nera Miličić, direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović, zamjenik gradonačelnika Grada Trogira Viktor Novak, direktor Turističke zajednice Grada Trogira Marin Piveta, direktor TZ Bol i suradnici, gradonačelnik Makarske Zoran Paunović sa suradnicima, predstavnici Munchner Merkur Media Group, brojni drugi gosti i predstavnici ministarstva turizma te medija iz RH i Njemačke uz domaćina gosp. Selimira Ognjenovića koji je zajedno sa svojim
suradnicima iz I.D. Riva Tours GmbH, kao najprepoznatljivijeg predstavnika i poznavatelja njemačkog tržišta uveličao prezentaciju Srednje Dalmacije na ovoj iznimno sadržajnoj večeri te tako uz veliki broj zainteresiranih gostiju potvrdio izniman značaj Njemačkog i Bavarskog tržišta za Dalmaciju.

Rezime prezentacijske večeri u Münchenu bit će popraćen kroz medijske objave Merkur Media Grupe na području Bavarske u narednim tjednima što će dodatno doprinijeti promociji Trogira.

Zapratite nas i na društvenim mrežama

Ostale novosti

Održan prvi ciklus radionica projekta CReAIT – stvaranje recepata za pristupačni i inkluzivni turizam

09.04.2024.

Održan prvi ciklus radionica projekta CReAIT – stvaranje recepata za pristupačni i inkluzivni turizam

U sklopu projekta CReAIT – stvaranje recepata za pristupačni i inkluzivni turizam održan je prvi ciklus radionica za ključne dionike – predstavnike javnog, privatnog sektora, obrazovnih ustanova i udruga. Trening-radionice održale su prof. dr. Smiljana Pivčević i doc. dr. Ljiljana Najev Čačija stručnjakinje u području turizma, osobito u kreiranju inovativnih pristupa razvoju turizma. Dvodnevna radionica […]

𝐑𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐳𝐚 𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢𝐤𝐞 𝐮 𝐭𝐮𝐫𝐢𝐳𝐦𝐮 – 𝐨𝐬𝐦𝐢𝐬̌𝐥𝐣𝐚𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐫𝐣𝐞𝐬̌𝐞𝐧𝐣𝐚 𝐳𝐚 𝐢𝐧𝐤𝐥𝐮𝐳𝐢𝐯𝐧𝐢 𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐬𝐭𝐮𝐩𝐚𝐜̌𝐧𝐢 𝐭𝐮𝐫𝐢𝐳𝐚𝐦

25.03.2024.

𝐑𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐳𝐚 𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢𝐤𝐞 𝐮 𝐭𝐮𝐫𝐢𝐳𝐦𝐮 – 𝐨𝐬𝐦𝐢𝐬̌𝐥𝐣𝐚𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐫𝐣𝐞𝐬̌𝐞𝐧𝐣𝐚 𝐳𝐚 𝐢𝐧𝐤𝐥𝐮𝐳𝐢𝐯𝐧𝐢 𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐬𝐭𝐮𝐩𝐚𝐜̌𝐧𝐢 𝐭𝐮𝐫𝐢𝐳𝐚𝐦

U četvrtak i petak (28. i 29. ožujka), u novom edukacijsko-kulturnom centru Kantun kulture Trogir, održat će se dvije trening – radionice u sklopu CReAIT projekta, financiranog kroz program INTERREG Italija – Hrvatska, a namijenjenog osmišljavanju rješenja za inkluzivni i pristupačni turizam. U tu svrhu kreirane su trening – radionice kako bi se dionike u […]

Natječaj za izbor najljepše okućnice i balkona u 2024. godini na području grada Trogira.

25.03.2024.

Natječaj za izbor najljepše okućnice i balkona u 2024. godini na području grada Trogira.

Turistička zajednica grada Trogira objavila je Natječaj za izbor najljepše okućnice i balkona u 2024. godini na području grada Trogira. Ovim putem zahvaljujemo svim našim mještanima i prošlogodišnjim pobjednicima koji ulažu svoje vrijeme i trud u uređenje svojih okućnica, balkona, vrtova i prozora te tako pridonose estetskoj prezentaciji našega grada. Vaši su cvjetni aranžmani, sadnice […]

logo-tzlogo-tzlogo-tz