25.03.2024.

Natječaj za izbor najljepše okućnice i balkona u 2024. godini na području grada Trogira.

Turistička zajednica grada Trogira objavila je Natječaj za izbor najljepše okućnice i balkona u 2024. godini na području grada Trogira.

Ovim putem zahvaljujemo svim našim mještanima i prošlogodišnjim pobjednicima koji ulažu svoje vrijeme i trud u uređenje svojih okućnica, balkona, vrtova i prozora te tako pridonose estetskoj prezentaciji našega grada. Vaši su cvjetni aranžmani, sadnice i ukrasni pitari simbol truda i jedinstveni ukras grada Trogira.

Jedan od glavnih ciljeva ovoga projekta je potaknuti i ostale građane na uređenje svojih okućnica kako bi se doprinijelo zelenijem i uređenijem mjestu za život. Na taj način iskazujemo brigu za dugoročno i održivo očuvanje okoliša i planeta.

Stoga pozivamo sve one koji nisu prijavili svoje mirisne i šarene vrtove da to učine do 21. svibnja 2024. godine te pokažu svoju maštovitost u botaničkom dizajnu.

Natjecati se možete u dvije kategorije:

  • Okućnice i vrtovi
  • Balkoni i prozori (uvažavajući specifičnost stare gradske jezgre)

Sudjelovanjem u Natječaju možete inspirirati svoje sugrađane sa kreativnim rješenjima te ih potaknuti na uređenje, a uz sve to možete osvojiti i vrijedne novčane nagrade u sljedećim iznosima:

  • 1. mjesto 500,00€
  • 2. mjesto 300,00€
  • 3. mjesto 150,00€

Dobitnike iz svake pojedine kategorije za prva dva mjesta bira Povjerenstvo, a za treće mjesto bira publika putem društvenih mreža. Povjerenstvo za ocjenu prijavljenih čine: Nikolina Tomaš, rukovoditelj sektora održavanja javnih površina pri Trogir holdingu d.o.o., Mihaela Milat, arhitektica predstavnica tvrtke GEOART d.o.o. te Jelena Grabovac, predstavnica Konzervatorskog odjela u Trogiru.

Detalje Natječaja uz Obrazac za prijavu, te obrasce za bodovanje preuzmite OVDJE (LINK).
Prijaviti se mogu svi građani s područja grada Trogira, osim dobitnika nagrada iz 2023. godine, a prijave se zaprimaju do 21.05.2024., putem maila [email protected], poštom ili osobno u uredu Turističke zajednice na Trgu Ivana Pavla II od ponedjeljka do petka od 8 do 218 sati te subotom od 9 do 14 sati.

Zapratite nas i na društvenim mrežama

logo-tzlogo-tzlogo-tz