25.03.2024.

𝐑𝐚𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐳𝐚 𝐝𝐢𝐨𝐧𝐢𝐤𝐞 𝐮 𝐭𝐮𝐫𝐢𝐳𝐦𝐮 – 𝐨𝐬𝐦𝐢𝐬̌𝐥𝐣𝐚𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐫𝐣𝐞𝐬̌𝐞𝐧𝐣𝐚 𝐳𝐚 𝐢𝐧𝐤𝐥𝐮𝐳𝐢𝐯𝐧𝐢 𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐬𝐭𝐮𝐩𝐚𝐜̌𝐧𝐢 𝐭𝐮𝐫𝐢𝐳𝐚𝐦

U četvrtak i petak (28. i 29. ožujka), u novom edukacijsko-kulturnom centru Kantun kulture Trogir, održat će se dvije trening – radionice u sklopu CReAIT projekta, financiranog kroz program INTERREG Italija – Hrvatska, a namijenjenog osmišljavanju rješenja za inkluzivni i pristupačni turizam.

U tu svrhu kreirane su trening – radionice kako bi se dionike u turizmu uključilo u proces stvaranja recepata za nove turističke proizvode. Radionice održavaju stručnjakinje s Ekonomskog fakulteta u Splitu, kao suradnice na projektu.

Projekt CReAIT započet je u srpnju 2023. s ciljem postizanja konkretnih inovativnih rješenja u turističkim destinacijama – Trogiru i partnerskom gradu na projektu, Fermu (Italija), kako bi ih učinili pristupačnijima za osobe smanjene pokretljivosti, osobe s invaliditetom, senzornim, motoričkim ili mentalnim teškoćama. Četiri partnerske institucije koje sudjeluju na projektu su Grad Fermo i Socijalno poduzeće COOSS (Italija) te Grad Trogir TZ grada Trogira i Splitsku udrugu CEDRA.

Cilj projekta je stvaranje 8 inovativnih turističkih proizvoda na 4 lokacije u gradovima Fermo i Trogir, prilagođenih osobama s teškoćama ili invaliditetom kako bi predložene lokacije bile pristupačne i inkluzivne turističke destinacije.

Prijavni obrazac za sudjelovanje pronađite na linku: https://forms.gle/QSmVzyrjzCugpmZg8

ili se prijavite na mail: [email protected]

Zapratite nas i na društvenim mrežama

logo-tzlogo-tzlogo-tz