25.03.2024.

๐‘๐š๐๐ข๐จ๐ง๐ข๐œ๐ž ๐ณ๐š ๐๐ข๐จ๐ง๐ข๐ค๐ž ๐ฎ ๐ญ๐ฎ๐ซ๐ข๐ณ๐ฆ๐ฎ – ๐จ๐ฌ๐ฆ๐ข๐ฌฬŒ๐ฅ๐ฃ๐š๐ฏ๐š๐ง๐ฃ๐ž ๐ซ๐ฃ๐ž๐ฌฬŒ๐ž๐ง๐ฃ๐š ๐ณ๐š ๐ข๐ง๐ค๐ฅ๐ฎ๐ณ๐ข๐ฏ๐ง๐ข ๐ข ๐ฉ๐ซ๐ข๐ฌ๐ญ๐ฎ๐ฉ๐š๐œฬŒ๐ง๐ข ๐ญ๐ฎ๐ซ๐ข๐ณ๐š๐ฆ

U ฤetvrtak i petak (28. i 29. oลพujka), u novom edukacijsko-kulturnom centru Kantun kulture Trogir, odrลพat ฤ‡e se dvije trening โ€“ radionice u sklopu CReAIT projekta, financiranog kroz program INTERREG Italija โ€“ Hrvatska, a namijenjenog osmiลกljavanju rjeลกenja za inkluzivni i pristupaฤni turizam.

U tu svrhu kreirane su trening โ€“ radionice kako bi se dionike u turizmu ukljuฤilo u proces stvaranja recepata za nove turistiฤke proizvode. Radionice odrลพavaju struฤnjakinje s Ekonomskog fakulteta u Splitu, kao suradnice na projektu.

Projekt CReAIT zapoฤet je u srpnju 2023. s ciljem postizanja konkretnih inovativnih rjeลกenja u turistiฤkim destinacijama โ€“ Trogiru i partnerskom gradu na projektu, Fermu (Italija), kako bi ih uฤinili pristupaฤnijima za osobe smanjene pokretljivosti, osobe s invaliditetom, senzornim, motoriฤkim ili mentalnim teลกkoฤ‡ama. ฤŒetiri partnerske institucije koje sudjeluju na projektu su Grad Fermo i Socijalno poduzeฤ‡e COOSS (Italija) te Grad Trogir TZ grada Trogira i Splitsku udrugu CEDRA.

Cilj projekta je stvaranje 8 inovativnih turistiฤkih proizvoda na 4 lokacije u gradovima Fermo i Trogir, prilagoฤ‘enih osobama s teลกkoฤ‡ama ili invaliditetom kako bi predloลพene lokacije bile pristupaฤne i inkluzivne turistiฤke destinacije.

Prijavni obrazac za sudjelovanje pronaฤ‘ite na linku: https://forms.gle/QSmVzyrjzCugpmZg8

ili se prijavite na mail: [email protected]

Zapratite nas i na druลกtvenim mreลพama

logo-tzlogo-tzlogo-tz